Paul McCartney koncertforedrag: ”Sangfangeren over dem alle”.

Thomas Ulrik Larsen

Paul McCartney koncertforedrag: ”Sangfangeren over dem alle”

Selvom det var John Lennon, der først ville ud af The Beatles, så var det Paul McCartney, der i 1970 officielt trak stikket i det 20. århundredes mest betydningsfulde band. McCartneys solokarriere er en af de underligste i historien, og Thomas Ulrik Larsens koncertforedrag om den fantastiske melodimager gør holdt ved nogle uventede stationer i den måske ikke altid så pæne Beatle's liv. 

Det bliver en aften, der når omkring det højt begavede barns opstigen i samfundet, den langsomme vej ud af John Lennons skygge og McCartneys tårnhøje musikalske ambitioner sidestillet med hans svaghed for kitsch og det kuriøse. 

Det officielle billede af Paul McCartney som poppens pæneste personlighed modsvares af hans Beatles-kollegers minder om en uoprigtig og alt for styrende bandkammerat, som allerede med ”Yesterday” i 1965 signalerede, at The Beatles’ fremtid lå i hans hænder. 

Mere end 50 år efter The Beatles’ opløsning er Paul McCartney fortsat aktiv og føjer nye toner til en musikalsk mosaik uden sidestykke. 

Thomas Ulrik Larsen er født og opvokset i musikbyen Roskilde og er en af Danmarks mest erfarne og efterspurgte musikformidlere. Han var i mange år musikskribent for bl.a. Gaffa, Musikeren, Ud & Se, Politiken og svensk MM. Derudover er Thomas musikskolelærer, guitarist og sangskriver med fire album-udgivelser på cv’et under sit alias, Lysår. Han er bosat i Nordsjælland med sin familie. 

Thomas Ulrik Larsen er cand. mag i musikvidenskab og pædagogik fra Københavns Universitet med speciale i rockmusikanalyse og rockhistorie. Han er en af landets kapaciteter inden for britisk og amerikansk rock fra især 1970’erne samt dansk rock fra samme periode. 

Dørene og baren åbner kl. 19.00. 

U-nummererede siddepladser. 

Læs mere om koncerten på: www.kulturcafeludvig.dk