KENN LENDING BLUESBAND FEAT. ANDERS GÅRDMAND

Kenn Lending Blues Band er en institution i Danmarks og Skandinaviens musikmiljø

Kenn Lending Blues Band er en institution i Danmarks og Skandinaviens musikmiljø og i 42 år har Kenn styret dette band til tusindvis af succesfulde koncerter, hvor humor, alvor, spilleglæde og et pakket dansegulv er faste ingredienser.

Kenn Lending Blues Band har i 42 år været i konstant udvikling. Samme filosofi og sound, overvejende Kenn’s egne numre, men med skiftende besætninger. Udover kapelmesteren selv, består bandet i sin nuværende form af musikere fra øverste skuffe: organisten Henrik Kjelin, bassisten Svenni Svafnisson og som nyeste skud på stammen trommeslageren Jacob Vikkelsø.

Kenn’s filosofi er enkel og effektiv: Blues er som et sprog man må tilegne sig, for at kunne fortælle sin egen personlige historie. Ligeledes gælder det om at levere bluesmusik i alle sine afskygninger og grooves. Bandet skal også være en legeplads hvor bandets musikere har optimal mulighed for at improvisere og præge musikken med deres indlevende virtuositet og personlighed. Derfor er to koncerter med dette band aldrig ens.

Tenorsaxofonisten Anders Gaardmand og Kenn Lending har kendt hinanden i 50 år og fra 1976 til 1979 spillede de sammen i soul og reggae bandet “Survivors”. Fra 1980-93 boede Anders i New York, men stødte til KLBB ved adskillige lejligheder, når han var hjemme på besøg. I 1993 medvirkede han på KLBB-albummet "Heartache Motel" og i 1995 medvirkede han på live-albummet "Game Of Life”, optaget på Djurs Blues Festival. Senest medvirkede Anders, da KLBB spillede til Copenhagen Jazz Festival 2022.