TUE WEST SOLO

I knap 20 år har Tue West opholdt sig på sin egen musikalske platform og har samtidig været en bestanddel af 0'ernes store generation af dansksprogede sangskrivere.

Tue West - SOLO

Nærværende og aktuelle sange om livet er omdrejningspunktet, og den udtryksfulde og improviserede tilgang til musikken er en stor del af musikerens dna. 

I det både velkendte og varierede bagkatalog, mødes stemmen, historierne og de poetiske tekster, med et dynamisk og effektfuldt setup med guitaren og pedalerne i fokus. 

Bredde i lyd og atmosvære, der går hånd i hånd med det traditionelle håndværk som sangskriver og fortæller.

Den 5. november 2021 udgav Tue West sit første album i 5 år: “Frihed Til At Være En Fange”. I Perioden efter det grammy-nominerede album “Der er ingen der venter på os” (2016), har han bl.a. udsendt en EP og en god håndfuld singler. 

Senest var han sangskriver og komponist i den anmelderroste teaterkoncert "Sange Ud Af Evigheden" der blev opført på Kronborg Slot i marts 2022 og nogle måneder efter udkom sangskriverens første solo-udpil på engelsk.

Ydermere er sangskriveren repræsenteret i den 19. Udgave af Højskolesangbogen  med sangen “Hvad tænker Ingrid på” (Eslund/West).

Tilbage i 2004/05 blev debutpladen belønnet med en Grammy, P3's talentpris og en kunstpris fra Statens Kunstfond. 

På det nye album og til livekoncerter flirter sangskriveren med inspiration fra 70/80’ernes guitarkoryfæer, stadig med den dansksprogede poesi som det fortællende midtpunkt. 

Bagkataloget og de nye sange bliver fortolket i rejsen rundt i den improvisationsprægede folk/rock og i det autentiske nærvær.

Vokal, Guitar mm: Tue West

"Solo koncerterne har et intimt særpræg, båret frem af improviserede passager, poesi og historiefortælling, samt et bredt og genkendeligt bagkatalog."