Tue West med band

Tue West er singer/songwriter og multiinstrumentalist og har gennem årene tilføjet en unik guitarlyd til sit univers. Detlyriske, varierede og velkendte bagkatalog er her tilsat en blanding af rock og folk-vibe, med et velspillende og energisk band, der altid søger mod nye musikalske horisonter. En slags evig udforskning af lyd og poesi." 

Bandet laver både anderledes og autentiske fortolkninger af kataloget og de blander hyppigt stilarter og det samme gør sangskriveren, der i 2024 nærmer sig en rocklyd, der ikke har været berørt af musikeren i årevis. Ind imellem alt dette ligger de uforudsigelige solopassager til at balancere oplevelsen.

Vokal, Guitar, Klaver mm.: Tue West

Bas, Saxofon, Vokal mm. : Albert Raft

Trommer mm. : Troels Drasbech

Ny musik er altid på vej fra sangskriveren, der igennem 20 år har udgivet 9 studiealbums, en EP og dusinvis af singler. Han har modtaget en Grammy, P3's talentpris, Statens kunstpris for rytmisk musik og en lang række nomineringer, blandt meget andet. I 2024 har Tue West over 1 million årlige streams på Spotify og mere end 60.000 månedlige lyttere, og nye lyttere finder kontinuerligt vej til hans musik.

Genren er åben, men kan i den nuværende fase bl.a. defineres som singer/songwriter eller folk/rock, og sangene er stadig primært på dansk, mens engelsksprogede sange også er begyndt at sætte sit præg på repertoiret. Gennem årene har udgivelserne været varierede, og det er svært at finde musikere, han kan sammenlignes med. Han opholder sig så at sige på sin egen musikalske platform, samtidig med at han stadig er en bestanddel af 00'ernes store generation af dansksprogede sangskrivere.

Nærværende, poetiske og aktuelle sange om livet er et fast omdrejningspunkt, mens den improviserede tilgang er en stor del af musikerens dna. Nu med et dynamisk setup med guitaren og pedalerne i fokus og dermed en ekstra bredde i lyd og atmosfære, der går hånd i hånd med det traditionelle håndværk som sangskriver og fortæller.

De seneste år:

I efteråret 2021 udkom det 8. studiealbum "Frihed til at være en fange," der blev færdiggjort i Reykjavik under pandemien. I foråret 2022 var Tue West komponist, multiinstrumentalist og sanger i den anmelderroste teaterkoncert "Sange Ud Af Evigheden," der blev opført på Kronborg Slot. Koncerten modtog blandt andet 5 hjerter i Politiken, og et album med musikken er nu udgivet. Tidligere medvirkede han også i CV. Jørgensen-teaterkoncerten som multiinstrumentalist og sanger.

Samtidig begyndte ny musik fra flere andre projekter at udkomme, herunder singlen "Hvad tænker Ingrid på" (Eslund/West), som er repræsenteret i den 19. udgave af Højskolesangbogen,"Det er dansen der skal følge os hjem" (Nov. 23), samt flere engelsksprogede udgivelser. Nogle af disse udgivelser bliver også til albums, som vil udkomme i den nærmeste fremtid. Derudover er der et islandsk/dansk projekt under opsejling, da han i 2021 allierede sig med Teitur Magnusson og dannede gruppen Supernatural Suburbia.