The Mukherjee Development

Et meget varmt bud på Danmarks pt bedste LIVE band- Når Tom Petty møder Coldplay

The Mukherjee Development – din musikalske lykkepille

Skal du putte The Mukherjee Development i nogen musikalsk kasse, skal det være kassen med musikalsk klasse. 

De er et særligt musikalsk kollektiv, uanset om du hører bandet LIVE eller på deres album. Begge dele er muligt nu. Mød en håndfuld ambassadører for solskin og håndspillet musik. 

”Et meget varmt bud på Danmarks pt bedste LIVE band” har musikmagasinet Side 33 fornyeligt skrevet om The Mukherjee Development. 

Når Tom Petty møder Coldplay. Når intens og insisterende energi møder dyb balance. Når landets bedste musikere mødes, åndehullerne opstår, og tanken er fri. Dér har du The Mukherjee Development, og det kan næsten ikke betegnes nærmere end … at det bliver ikke meget bedre! ??Det kan du selv konstatere på bandets nye album ’Should I Dance For You?’, som allerede flyver nu. Efterfølgeren til sidste års roste album Burnin’ Time, der blev flittigt spillet på radioen og nomineret til Årets Album. 

Men for bandet, der – udover dansk/amerikanske/indiske frontmand, Oscar Mukherjee, bl.a. består af sværvægtere fra Peter Sommer & Tiggerne og Jonah Blacksmith, er det den nemme to’er.

 For det var hele præmissen for albummet. ’Ro på’ ... ”Vi helliger processen. Vi vil skabe et sprog sammen – og sammen med vores publikum. Vi er venner, har været i branchen i mange år, alting går så stærkt, og lige her, hvor vi er, skriver vi vedkommende sange i en travl tidsalder. Sange, folk har brug for. Vi har lyst til at ruste folk til at huske at være kreative midt i et lidt for højt tempo. 

Vi vil skrive os ind i fællesskabet, for det er dét, det hele handler om”, fortæller Oscar Mukherjee, som er ham, der skriver ordene og sangene i samarbejde med ’kollektivet’ – bandet. Og hvis du spørger dem selv, har de ikke travlt. Det behøver de heller ikke ha’ - at dømme efter publikums reaktioner, når de besøger spillesteder i Danmark og Sverige. De holder fast i kernen, tager de skarpe sving, hvis de har lyst, vil ikke genrebestemmes, og er en slags ambassadører for solskin og musik, du ikke finder mere velspillet på den danske musikscene. 

Mere om The Mukherjee Development 

Oscar Mukherjee er opvokset i USA og flyttede til Danmark som teenager. The Mukherjee Development omfavner hans tre forskellige kulturelle baggrunde med sange om hengivelse, identitet i det multikulturelle 21.århundrede. 

The Mukherjee Development: 

Oscar Mukherjee: Vokal, guitar 
Jakob Holm: Guitar 
Søren Bigum: Guitar/ pedalsteel / keys 
Henrik Poulsen: Bas 
Søren Poulsen: Trommer