Palle Mikkelborg / Jakob Bro / Jorge Rossy

Jakob Bro og Palle Mikkelborg præsenterer musikken fra deres anmelderroste album “Strands” (ECM Records) til et sjældent triomøde på Sorø Jazzfestival 2024 med den stilskabende trommeslager Jorge Rossy. 

I et spontant og udforskende territorium mødes tre af jazzens store kapaciteter og maler et sfærisk og dybtfølt melodisk øjebliksbillede. Der er luft i musikken, stor frihed og et fælles ønske om at skabe noget, der ikke nødvendigvis kan forklares, men mærkes. 

“Det er en søgen efter mening. Hvis jeg må blive så højtflyvende. Er der en mening, og hvis der er, kan jeg forstå den og være med?” 

Sådan forklarer trompetist Palle Mikkelborg (f. 1941) sin musiske livsrejse i Jørgen Leths og Andreas Koefoeds film “Music For Black Pigeons”, der er blevet vist på filmfestivaler i hele verden. Efter en kort pause fra scenen vendte Mikkelborg tilbage i samspil med Jakob Bro og Marilyn Mazur på en magisk aften i DR Koncerthusets koncertsal i 2023, som blev dokumenteret af det store tyske label ECM på livealbummet “Strands” og har modtaget storslåede anmeldelser. 

Det er musikken fra “Strands”, som Mikkelborg og Bro præsenterer denne aften med tilføjelse af trommeslager Jorge Rossy (f. 1964), der selv har spillet med legender som Wayne Shorter, Charlie Haden, Carla Bley og har turneret i hele verden som mangeårigt medlem af Brad Mehldau Trio. Guitarist og komponist Jakob Bro (f. 1978) har udgivet 18 albums som bandleder og blev et anerkendt navn på den internationale jazzscene efter at have spillet med Paul Motian, Tomasz Stanko, Lee Konitz m.fl. 

Jorge Rossy og Jakob Bro har også dannet parløb på ECM-udgivelserne “Uma Elmo” og “Once Around The Room”. Det er et kæmpe “scoop” for Sorø og Sorø Jazzfestival, der kan præsentere en koncertoplevelse af de helt store, når tre af jazzens allerstørste personligheder besøger festivalen søndag den 21. juli og giver koncert på Kulturcafé Ludvig. Vi kan slet ikke få armene ned over at det er lykkedes at få Palle Mikkelborg, Jakob Bro og Jorge Rossy til byen, og så i så eksklusive og intime rammer som Kulturcafé Ludvig.

link til sorø jazz program:https://www.soroejazz.dk/arrangementer/palle-mikkelborg-jakob-bro-jorge-rossy/