Jesper Zeuthen / Jakob Bro / Jorge Rossy

Jakob Bro præsenterer musikken fra sit anmelderroste album “Strands” (ECM Records) til et sjældent triomøde på Sorø Jazzfestival 2024 med den stilskabende spanske trommeslager Jorge Rossy og det danske alt sax ikon, Jesper Zeuthen.

Obs. Pga sygdom erstatter Jesper Zeuthen Palle Mikkelborg, som oprindelig var annonceret.

Jakob Bro siger: “Som erstatning for Palle Mikkelborg har vi inviteret Jesper Zeuthen, en saxofonist med en helt unik tone og lyd, som jeg har spillet med i mange sammenhænge gennem de sidste mange år. Jesper er en betroet ven og musikalsk fælle, som har spillet med store navne som Terry Riley, Don Cherry, Paul Motian, Blue Sun og New Jungle Orchestra i en lang årrække.”

I et spontant og udforskende territorium mødes tre af jazzens store kapaciteter og maler et sfærisk og dybtfølt melodisk øjebliksbillede. Der er luft i musikken, stor frihed og et fælles ønske om at skabe noget, der ikke nødvendigvis kan forklares, men mærkes.

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
Politiken

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
GAFFA

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Kristeligt Dagblad

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
All That / Jazz Special

⭐ ⭐ ⭐ ⭐⭐
Kulturen.nu

Det er musikken fra “Strands”, som Zeuthen og Bro præsenterer denne aften med tilføjelse af trommeslager Jorge Rossy(f. 1964), der selv har spillet med legender som Wayne Shorter, Charlie Haden, Carla Bley og har turneret i hele verden som mangeårigt medlem af Brad Mehldau Trio.

Guitarist og komponist Jakob Bro (f. 1978) har udgivet 18 albums som bandleder og blev et anerkendt navn på den internationale jazzscene efter at have spillet med Paul Motian, Tomasz Stanko, Lee Konitz m.fl. Jorge Rossy og Jakob Bro har også dannet parløb på ECM-udgivelserne “Uma Elmo” og “Once Around The Room”.

Det er et kæmpe “scoop” for Sorø og Sorø Jazzfestival, der kan præsentere en koncertoplevelse af de helt store, når tre af jazzens allerstørste personligheder besøger festivalen søndag den 21. juli og giver koncert på Kulturcafé Ludvig.

Vi kan slet ikke få armene ned over at det er lykkedes at få denne enestående trio til byen, og så i så eksklusive og intime rammer som Kulturcafé Ludvig, hvor der kun er plads til 120 siddende publikummer. Med andre ord: Skynd dig at få fat i en billet inden de ryger! Jakob Bro (guitar/komposition) Jesper Zeuthen (alt saxofon) Jorge Rossy(trommer)

link til sorø jazz program:https://www.soroejazz.dk/arrangementer/palle-mikkelborg-jakob-bro-jorge-rossy/